023 - 574 83 79

Wagenpark

YA 126

De YA 126 is er in twee uitvoeringen: de WEP (Weaponcarrier) en de Ambulance. De prestaties zijn gelijk alleen het uiterlijk verschilt. Één ton aan goederen kan dit klassieke legervoertuig moeiteloos vervoeren. De Koninklijke Landmacht zette de WEP vooral in voor het vervoer en de ambulance voor verzorging van zijn militairen. Wij beschikken over vier wapendragers en één ambulance, compleet met vier brancards en infuushouders. Beiden kunnen naast de chauffeur nog acht personen vervoeren. Over de weg maar ook door het onherbergzame landschap zijn deze stoere bakbeesten een lust voor het oog. Een tocht met deze voertuigen vergeet u niet snel!

 

YA 314

De YA 314 was in de periode 1955 - 1985 dé standaard vrachtwagen van de Koninklijke Landmacht. Dit voertuig vervoert zowel over de weg als op ruig terrein zonder enige belemmering drie ton aan lading. Ook voor personenvervoer is hij geschikt. Omdat de wet het voorschrijft, mogen wij op de openbare weg naast de chauffeur nog acht personen vervoeren. In het bos of op terrein kunnen ongeveer twintig personen tegelijk genieten van een rit in de "314". Deze stoere Daf Truck is dan ook uitermate geschikt voor droppingen.

Daimler Ferret Scoutcar MK2

De Daimler Ferret Scoutcar MK2 is een pantservoertuig dat gebruikt werd voor de verkenning van gevaarlijk gebied. Geen vijand blijft onopgemerkt voor deze stalen spion. De verkenner, gemaakt van 20 mm gehard pantserstaal en voorzien van een geschutskoepel, is een uniek decor voor uw weergaloze PR stunt. Ook een tocht met de Ferret is een onvergetelijke ervaring.

 

 

YB 616

De YB 616, beter bekend onder de naam "Takeldoos" was in de periode 1960 -1993 dé geniewagen van de Koninklijke Landmacht. Met een ledig gewicht van 15670 kg, tien wielen en een tien litermotor is ook deze zware jongen op zijn minst een fenomeen te noemen. De Takeldoos is uitgerust met een uitschuifbare kraan die moeiteloos negen ton kan tillen. Deze brute baas met zijn gespierde stalen arm is zeer geschikt voor reclamedoeleinden. Uw reclameboodschap hangend aan de takel, tien meter boven de grond, trekt zeer zeker de aandacht.

 

 

YA 328

De YA 328, beter bekend als "Dikke Daf", is zonder twijfel een reusachtige machine te noemen! Dit voertuig was destijds de modernste op de markt. Het vehikel is speciaal ontwikkeld om zware stukken geschut over onherbergzaam terrein te vervoeren. Zijn schuine voorkant, acht wielen en ronkende motor maken van deze Daf een angstaanjagend monster. Net als zijn kleine broertje (YA 314) kan hij drie ton torsen. Hij is daarnaast geschikt voor personenvervoer. Ook voor deze kolossale legende geldt: op de openbare weg mogen negen personen inclusief chauffeur mee. Wat betreft personenvervoer is de "328" de meest indrukwekkende machine die er bestaat. De moderne Hummer verbleekt bij zijn verschijning. Zin om overtuigd te worden?

 

 

NEKAF

De "oerjeep" Nekaf is de bakermat van het begrip 4x4 en de inspiratiebron van bijna iedere moderne jeep. In veel oorlogsfilms en strips (bijvoorbeeld Kuifje) figureert deze stoere cabrio. Het begrip jeep is spreektaal voor de afkorting G.P: General Purpose. De Koninklijke Landmacht heeft in de periode 1955 t/m 1980 gebruik gemaakt van deze wendbare alleskunner. Wij hebben twee pracht exemplaren in ons legervoertuigenpark. Ze staan paraat om uit te rukken!

 

 

Land Rover

De Land Rover is vanaf 1977 ingevoerd als vervanger van de Nekaf. Vanwege de veranderde eisen van het leger zijn de van oorsprong met benzinemotoren uitgeruste Land Rovers voorzien van een dieselmotor.

 

 

Grenz Polizei

 

  

Navo Daf YA 126

 

 

Oplegger

 

 

Moto Guzzie V50 Nato

 

 

MISSIES